Eiken (fineer) deuren

Een eiken binnendeur zorgt voor een natuurlijke en warme sfeer in uw woning. De mogelijkheden wat betreft de uitstraling zijn groot. Met of zonder groeven, met klamp en schuine schoren, gelijke of ongelijke plankverdeling. Van zeer robuust hout tot rustiek eiken fineer, aan u de keuze!

In onze showroom hebben we een heel aantal van deze deuren staan en kunnen wij u adviseren over welke deur het beste bij u en uw woning past. 

Onderstaande eiken deuren zijn een selectie uit de gehele collectie van Top Deuren. Maak een afspraak met een één van onze deurspecialisten in onze deurenspeciaalzaak om alle eiken deuren te bekijken.

Filter

Type
Stijlen
Merken
Uitvoering

Vraag de eiken deuren brochure gratis aan

Veelgestelde vragen

Worden eiken deuren behandeld of onbehandeld geleverd?

Standaard leveren wij onze eiken deuren onbehandeld. Dit betekent dat de deuren geen afwerking hebben en dat het hout in zijn natuurlijke staat is. Onbehandelde deuren geven je de mogelijkheid om zelf de afwerking te kiezen die het beste past bij je interieur of persoonlijke voorkeuren. Je kunt ervoor kiezen om de deuren te oliën, lakken, beitsen, verven of op een andere manier af te werken. 

Hoe dik is de fineer laag op een eiken fineer deur?

De dikte van de fineerlaag op een eiken fineer deur kan erg variëren. Gemiddeld is de dikte van de fineerlaag 0,3 tot 4 millimeter dik.

Kan een eiken fineer deur in een vochtige ruimte geplaatst worden?

Een eiken fineer deur kan in een vochtige ruimte zoals de badkamer geplaatst worden. Hierbij is het wel van uiterst belang dat de deur behandeld is met een waterbestendige afwerking, zoals een goed aangebrachte lak of vernis.

Behouden eiken deuren hun kleur?

Eiken deuren hebben de neiging om in de loop der tijd van kleur te veranderen, wat een natuurlijk proces is en een kenmerkende eigenschap van hout. De kleurverandering van eikenhout wordt voornamelijk beïnvloed door blootstelling aan licht. Het is belangrijk om te onthouden dat de verandering van kleur bij eikenhout een natuurlijk proces is en dat het deel uitmaakt van de charme en de schoonhout van dit stukje natuurproduct. 

Leveren jullie ook bijpassende eiken kozijnen?

Ja, wij kunnen een bijpassend deurkozijn leveren. Het bijpassend eiken kozijn is vaak vervaardigd van hetzelfde eikenhout als de deur, waardoor ze dezelfde nerfpatronen en kleurtinten hebben. Een eiken kozijn kan de algehele uitstraling van je deur en interieur versterkten, en het is vaak een goede keuze als je op zoek bent naar een samenhangend en stijlvol ontwerp. 

Hoe moet ik mijn eiken deuren behandelen?

Het behandelen van een eiken deur is essentieel om het hout te beschermen en de levensduur te verlengen. Kies hierbij voor het juiste afwerkingsproduct. Er zijn verschillende afwerkingsproducten, zoals olie, lak, beits of vernis. Het is raadzaam om professioneel advies in te winnen bij één van onze deurspecialisten. 

Topnieuws in je mailbox

Ontvang de beste aanbiedingen en persoonlijk advies Schrijf u in voor de Top Deuren nieuwsbrief.