Houten taatsdeuren

Een bijzondere, imponerende deur toevoegen aan uw interieur? Dan is de populaire taatsdeur het overwegen waard. Deze houten deuren met een MDF toplaag hebben dezelfde uitstraling als de stalen deuren op de markt. Een taatsdeur kenmerkt zich doordat hier geen gebruik wordt gemaakt van een kozijn, maar de deur op 2 punten bevestigd wordt. Aan de vloer en het plafond. Het begrip ‘taatsen’ staat voor draaipunten. Daarnaast zijn er bij de taatsdeuren bijpasende dichte deuren krijgen in dezelfde look.

Heeft u te maken met bijzondere afmetingen? Ook dan is het mogelijk om een taatsdeur te plaatsen. Wij maken namelijk taatsdeuren op maat. Onze deuren passen dus altijd goed binnen uw pand of woning. Niet alleen adviseren wij u graag over de afmetingen, ook de draairichting is van groot belang.

Onderstaande deuren zijn enkele mogelijkheden van deurmodellen die te gebruiken zijn als taatsdeur in combinatie met een taatsdeurscharnier.

Filter

Type
Stijlen
Merken
Uitvoering

Bent u op zoek naar houten taatsdeuren?

Neem contact op met de Top Deuren en maak een afspraak met één van onze deurspecialisten. Wij adviseren u graag bij de aankoop van uw houten taatsdeuren. 

Veelgestelde vragen

Wat is het voordeel van een houten taatsdeur ten opzichte van staal of aluminium?

Taatsdeuren zijn over het algemeen minder geluidswerend dan binnendeuren die in een kozijn zijn toegepast. Dit komt doordat er aan de boven-, onder- en zijkanten een open sleuf is, vanwege de draaicirkel van 180 graden die de deur nodig heeft om te kunnen draaien. 

Wat voor soorten glas zijn er mogelijk?

Er zijn verschillende soorten glas die gebruikt kunnen worden in deuren, afhankelijk van uw wensen. Voorbeelden van veelgekozen glassoorten zijn; blank, facet, mat, gezandstraald en rookglas. Het is goed om te bedenken wat uw wensen zijn qua woonstijl, privacy en budget. Vervolgens kunt u samen met één van onze deurspecialisten de glassoort van uw binnendeur bepalen.  

Kan elke deur als deur als houten taatsdeur worden toegepast?

Veel deuren zijn geschikt als taatsdeur, maar niet allemaal. Deuren met een smalle stijl zijn bijvoorbeeld niet geschikt als taatsdeur. Dit omdat deze deuren niet genoeg randhout hebben aan de boven- en onderzijde om een taatsdeursysteem in toe te passen. Onze deurspecialisten adviseren u graag bij de aankoop van uw houten taatsdeur. 

Wat zijn de maximale afmetingen voor een houten taatsdeur?

Houten taatsdeuren kunt u bij ons bestellen met een maximale hoogte van 2900 mm en een breedte van 1200 mm. Let hierbij wel op dat het taatsdeurscharnieren verder uit de muur komt te staan. Dit om de deur zo stabiel mogelijk te houden. 

Kunnen jullie de deuren ook inmeten en monteren?

Ja, deze service bieden wij. We kunnen het proces van de aankoop van uw nieuwe deuren van A tot Z verzorgen. Het inmeten doen wij met behulp van digitale inmeetapparatuur. Deze methode is erg nauwkeurig, waardoor bij de montage de deuren een optimale pasvorm hebben.

Wat voor deurbeslag kan er op een houten taatsdeur?

Een deurkruk op een taatsdeur is niet mogelijk. Bij een houten taatsdeur wordt vaak gekozen voor een deurgreep of een vaste knop. Deurgrepen zijn bij ons mogelijk in diverse maten, kleuren en modellen. Onze deurspecialisten helpen u graag met het vinden van het juiste deurbeslag passend bij uw nieuwe deur.

Topnieuws in je mailbox

Ontvang de beste aanbiedingen en persoonlijk advies Schrijf u in voor de Top Deuren nieuwsbrief.