Voordeuren

Uzelf en uw gezin, uw vrienden, familie, ander bezoek en postbodes, pakketbezorgers en iedereen die verder bij u langskomt… Iedereen kijkt ernaar. Een seconde of 10, of zelfs langer. Over welke blikvanger we het hebben? De voordeur, natuurlijk!

Onderstaande voordeuren zijn een selectie uit de gehele collectie van Top Deuren. Maak een afspraak met een één van onze deurspecialisten in onze deurenspeciaalzaak om alle voordeuren te bekijken.

Voor deuren

Naast het isoleren van daken, spouwmuren en kruipruimtes, levert ook een isolerende voordeur een aanzienlijke bijdrage aan energiebesparing. Voordeuren met een isolerende kern houden de warmte binnen én de kou buiten. Dit zorgt niet alleen voor meer comfort in huis, het is ook nog eens gunstig voor de energierekening.

Houten voordeuren

Hout gebruiken we al eeuwenlang als materiaal voor deuren. Er zijn tegenwoordig veel meer verschillende materialen mogelijk, maar hout is nog altijd populair. Een houten voordeur is een klassieker, maar wel één die met zijn tijd is meegegaan.

Hout heeft een natuurlijke en warme uitstraling. Ideaal materiaal voor een voordeur waarmee u op bezoekers een goede eerste indruk wil maken. Een gewilde houtsoort voor de voordeur is eiken, vanwege de robuuste en karakteristieke uitstraling. Ook andere hoogwaardige houtsoorten zijn populair, bijvoorbeeld merbau-hout.

Voordelen van veiligheidsglas in je voordeur

Er zijn twee soorten veiligheidsglas: gehard en gelaagd. Onder grote druk breekt gehard veiligheidsglas niet, maar versplintert het in kleine stukjes zonder scherpe randen. Gelaagd glas bestaat zoals de naam al doet vermoeden uit verschillende lagen. Breekt gelaagd glas, dan blijven de scherven kleven op de speciale folie die tussen twee glasplaten in zit. Beide soorten veiligheidsglas verlagen de kans op verwondingen bij glasbreuk aanzienlijk.

Gelaagd glas wordt vaak toegepast als bescherming tegen inbraak en vandalisme. Zelfs als het barst, blijft gelaagd glas één geheel. Je komt er dus vrijwel niet doorheen. Daarom is dit type glas prima geschikt als extra beveiliging in voordeuren.

KOMO kwaliteitskeurmerk

Op heel veel materialen, waaronder ook voordeuren, komt u het KOMO-keurmerk tegen. Wat betekent dit nu precies? Het KOMO-keurmerk is hét keurmerk voor de bouw en infrastructuur. Producten met een KOMO-keurmerk zijn getest en goedgekeurd door onafhankelijke deskundigen. Dit keurmerk is bedoeld voor alle materialen en producten op het gebied van bouw en infrastructuur, dus ook voor voordeuren.

Veiligheid bij een voordeur

De voordeur is tegelijkertijd het visitekaartje van uw woning en de toegang. Een belangrijk aspect van de voordeur is veiligheid. Er zijn veel manieren waarop u uw voordeur kunt beveiligen zonder dat dit ten koste gaat van de uitstraling van de deur. Denk bij een veilige deur aan de volgende onderdelen:

  • Sloten: een goed slot is een belangrijke eerste blokkade tegen inbrekers. Let bij aanschaf van sloten op het SKG-logo. Dit geeft door middel van een aantal sterren een onafhankelijke beoordeling van de inbraakbestendigheid van hang- en sluitwerk.
  • Beslag: bij veilig beslag zitten er geen schroeven aan de buitenkant van het schild dat om het slot zit. Het schild kan hierdoor niet van buitenaf worden losgeschroefd of uitgeboord.
  • Scharnieren: kies voor veilige scharnieren, die bijvoorbeeld zijn voorzien van een dievenpin of dievenklauw.
  • Brandwerende toplaag: Vergroot de brandveiligheid met een voordeur waarvan de toplaag is voorzien van sterk brandwerend materiaal.
Voordeur prijzen

Hoe duur is een voordeur? Daar valt niet eenvoudig antwoord op te geven. Er spelen namelijk veel factoren mee bij het bepalen van de prijs van een voordeur. Het materiaal, de afmetingen, kleur, afwerking en nog veel meer.

Het is ook belangrijk dat de deur precies op maat aansluit, want met een perfect sluitende deur bespaart u op energiekosten. Heeft u een standaardmaat voordeur nodig? Dan is de voordeur vaak goedkoper dan een voordeur in een ongebruikelijke maat. Iedere situatie is weer anders en de verscheidenheid aan voordeuren is groot. Daardoor zijn ook de verschillen in prijsklassen groot.

Types voordeuren

De voordeur is een blikvanger en moet bovendien goed passen bij de uitstraling van de voorzijde van uw woning. Er zijn dan ook veel verschillende types voordeuren, zodat er altijd wel een voordeur is die bij uw specifieke woonomstandigheden past. Voordeuren zijn in steeds meer verschillende materialen verkrijgbaar, zoals hout, aluminum en diverse soorten kunststof, en in vrijwel alle woonstijlen, zoals klassiek, modern of landelijk. De jaren 30-stijl is bijvoorbeeld een populaire stijl waarin voordeuren verkrijgbaar zijn.

Daarnaast zijn er nog veel meer zaken die van invloed zijn op de keuze voor een nieuwe voordeur. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor de extra veiligheid van een brand- of inbraakvertragende deur.

Merken voordeuren

Voordeuren zijn er in vrijwel oneindig veel soorten, kleuren, maten, stijlen en ook in verschillende merken is de keuze groot. Bij Top Deuren kunt u terecht voor voordeuren van Albo Deuren, Austria Deuren, Bruynzeel, Reinaerdt, Svedex, Skantrae, Topline, Theuma Weekamp Deuren en Van Vuuren.