Waarom een isolerende voordeur zo essentieel is

Veel mensen maken een bewuste keuze als het om de voordeur gaat. We staan er niet altijd bij stil, maar tenslotte is de voordeur één van de meest in het oog springende onderdelen van een huis. Ook de mate van duurzaamheid is hierbij niet onbelangrijk. De energiekosten zijn op dit moment enorm en daardoor denken we steeds meer na over besparingsmogelijkheden, waaronder een isolerende voordeur.

Groot verschil

De energiekosten rijzen de pan uit en dus is isoleren of besparen het onderwerp van gesprek. Verduurzaming wordt langzaam een maatschappelijke trend. Dakisolatie, spouwmuurisolatie en vloerisolatie is enorm belangrijk, maar een voordeur wordt vaak vergeten en is zeker net zo van belang. Een voordeur is een gemakkelijk item om te vervangen en kan al een groot verschil maken. De warmte blijft hiervoor beter in uw woning en dan keert zich positief uit op uw energierekening.

Praktische aanpassingen

Hout is van nature al isolerend, maar hiervoor geldt wel: hoe dikker de deur, hoe beter de isolatiewaarde. Door een deur met een dikte van 38 mm te vervangen door een deur van minimaal 54 mm stijgt de isolatiewaarde al fors. Dit komt onder andere door het gebruik van een rubber. Dit rubber zorgt voor een goede aansluiting tussen uw isolerende voordeur en het kozijn. Ook het gebruik van het juiste isolatieglas in een glasdeur is erg belangrijk. Dit zal dan ook direct te merken zijn.

Subsidie

De Nederlandse overheid heeft bepaalde verantwoordelijkheden op het gebied van het stimuleren van isolerende werkzaamheden aan uw koopwoning overgedragen aan de lokale gemeenten. Dit zorgt ervoor dat u bij de gemeente waar u in woont subsidie kunt aanvragen op uw isolerende werkzaamheden, waaronder het vervangen van uw voordeur. Ons advies is te informeren bij uw eigen gemeente voor de mogelijkheden. Ook op de website van Rijksoverheid kunt u al veel informatie vinden over subsidies.

Grootste showroom van Nederland

Het vergelijken van deuren uit een catalogus of online is toch vaak lastig. Een deur is nu echt zo’n product waar je de ‘look en feel’ van wilt ervaren. Een goede reden om onze showroom in Barneveld te bezoeken! Het assortiment van Top Deuren is enorm uitgebreid en voor iedereen is er een passende deur te vinden. Wij hebben een groot aantal isolerende voordeuren staan. Er is keuze uit diverse modellen, kleuren en glassoorten. Ook aan diverse stijlen geen gebrek. Van landelijk, klassiek tot modern, allemaal vrijblijvend te bekijken in onze deurenshowroom. Ook de finishing touch mag niet ontbreken. Ook in het uitkiezen van het deurbeslag denkt onze deurspecialist graag mee. Onder het genot van een heerlijk kopje koffie kan onze deurspecialist u precies uitleggen waarom het vervangen van uw isolerende voordeur zo belangrijk kan zijn.

Inmeet- en montageservice

U heeft zelf twee linkerhanden of laat deze klus gewoon graag aan iemand anders over? Dat kan! Ook het inmeten en monteren van uw isolerende voordeur kunnen wij volledig verzorgen. Voor particulieren, aannemers en ZZP’ers. Ook staan wij klaar met gedegen technisch advies. Ook bij een technische uitdaging denken wij graag mee. Wanneer u voor deze service kiest maken wij zo snel mogelijk een afspraak om te komen inmeten en vervolgens te monteren. Dit laten wij uiteraard alleen doen door onze TOP-monteurs en blijven nauwlettend bij het hele proces betrokken. Wij helpen u graag van A-Z bij de aankoop van uw nieuwe deur.

Heeft u een vraag aan één van onze deurspecialisten of wilt u liever een afspraak maken in onze showroom? U kunt ons op verschillende manieren contacten: op onze website of door te mailen naar particulieren@topdeuren.nl of uiteraard telefonisch op 0342 – 745 328.

“Wij helpen u graag van A-Z bij de aankoop van uw nieuwe deur.”
Evert-Jan van Top Deuren