Taatsdeuren

Een chique deur toevoegen aan uw interieur? Wellicht dat een taatsdeur helemaal bij uw wensen past. Er is keuze uit een stalen, houten of aluminium taatsdeur. Deze deuren draaien, anders dan in de meeste gevallen, niet met scharnieren in een kozijn, maar rond een eigen as. Op deze manier zijn taatsdeuren niet alleen ruimtebesparend, ze ogen ook nog eens verfijnder en geven ze uw woning direct een luxe uitstraling. Daarnaast zijn er bij de taatsdeuren bijpassende dichte deuren krijgen in dezelfde look. Ook kunt u er voor kiezen de taatsdeuren enkelvoudig of dubbel te plaatsen.

Heeft u te maken met bijzondere afmetingen? Ook dan is het mogelijk om een taatsdeur te plaatsen. Wij maken namelijk taatsdeuren op maat. Onze deuren passen dus altijd goed binnen uw pand of woning. Niet alleen adviseren wij u graag over de afmetingen, ook de draairichting is van groot belang.

Onderstaande deuren zijn enkele mogelijkheden van deurmodellen die te gebruiken zijn als taatsdeur in combinatie met een taatsdeurscharnier.

Filter

Type
Stijlen
Merken
Uitvoering

Taatsdeuren

Een bijzondere, imponerende deur toevoegen aan uw interieur? Dan is de populaire taatsdeur het overwegen waard. Dit is een deur die makkelijk open gaat met een imposante, industriële uitstraling. Maar wat zijn taatsdeuren precies en waarom zou u deze deur overwegen?

Wat is een taatsdeur?

In feite is een taatsdeur een deur die om zijn verticale as draait. Het begrip ‘taatsen’ staat voor draaipunten. Bij taatsdeuren zitten de draaipunten aan de boven- en onderkant van de deur, maar niet in het midden. Het draaipunt bevindt zich namelijk niet op één van beide stijlen, zoals u gewend bent bij een deur met standaard scharnieren. In plaats daarvan zitten de draaipunten, of de taatsen, bijvoorbeeld op 1/5 of 2/5 van de breedte van de deur. Klanten vragen ons vaak: ‘Hoe wordt een taatsdeur bevestigd?’ Een logische vraag, want de taatsdeur wordt op een andere manier bevestigd dan een standaard deur. Waar een gewone deur aan de muur wordt bevestigd, wordt een taatsdeur aan het plafond of de vloer vastgemaakt. Hierdoor kan de deur naar twee kanten toe open.

Taatsdeuren op maat

Iedere woning en ieder pand is uniek. Heeft u te maken met bijzondere afmetingen? Ook dan is het mogelijk om een taatsdeur te plaatsen. Top Deuren maakt namelijk taatsdeuren op maat. Onze deuren passen dus altijd goed binnen uw pand of woning. Niet alleen adviseren wij u graag over de afmetingen, ook de draairichting is van groot belang. Neem gerust contact met ons op voor persoonlijk advies.

Houten taatsdeuren

Top Deuren levert u de hoogste kwaliteit houten taatsdeuren. We kiezen bewust voor hout en leveren geen stalen taatsdeuren. Aan stalen taatsdeuren zitten namelijk bepaalde nadelen verbonden.

De nadelen van stalen taatsdeuren:

  • Allereerst zijn deze deuren vele malen duurder dan bijvoorbeeld houten of aluminium deuren.
  • Een algemeen risico van taatsdeuren is dat vingers ertussen komen. Dit gebeurt bij iedere deur weleens, maar het risico hierop is bij stalen taatsdeuren het grootst. Dat heeft er vooral mee te maken dat deze deuren extra zwaar zijn, en dus harder dichtklappen.

Houten taatsdeur in verschillende uitstralingen

Hoewel andere materialen bij ons dus niet mogelijk zijn, zijn verschillende kleuren en uitstralingen wel mogelijk. Wij leveren onze taatsdeuren in verschillende RAL-kleuren, meestal in grondverf. Het is daardoor mogelijk om de deur een metaal-look te geven. De deur lijkt dan precies op een stalen taatsdeur, zonder bovengenoemde nadelen. Naast een metaalkleur kunt u bijvoorbeeld ook kiezen voor witte taatsdeuren. Deze geven een mooie moderne uitstraling aan het interieur.

Taatsdeuren voor aannemers

Top Deuren werkt samen met particulieren en zakelijke klanten. Bent u een aannemer en op zoek naar taatsdeuren van topkwaliteit? Ook dan helpen wij u graag verder. Bezoek de aannemerssectie op onze website voor meer informatie.

Vraag een gratis magazine aan

Wilt u meer informatie over verschillende soorten taatsdeuren? Vraag dan vrijblijvend ons gratis magazine aan. Hierin vindt u ook meer informatie over bijvoorbeeld paneeldeuren en Skantrae-deuren. Heeft u interesse of aanvullende vragen? Neem dan gerust contact met ons op voor een afspraak of kom langs in onze showroom in Barneveld (Midden-Nederland).

 

 

Bent u op zoek naar een taatsdeur?

Neem contact op met de Top Deuren en maak een afspraak met één van onze deurspecialisten. Wij adviseren u graag bij de aankoop van uw taatsdeur.

Veelgestelde vragen

Zijn taatsdeuren geluidswerend?

Taatsdeuren zijn over het algemeen minder geluidswerend dan binnendeuren die in een kozijn zijn toegepast. Dit komt doordat er aan de boven-, onder- en zijkanten een open sleuf is, vanwege de draaicirkel van 180 graden die de deur nodig heeft om te kunnen draaien. 

Wat is het voordeel van een taatsdeur?

Taatsdeuren kunnen in beide richtingen openen, in tegenstelling tot traditionele deuren die slechts één kant op kunnen draaien. Dit maakt ze handig voor ruimtes waar veel verkeer is, zoals gangen of doorgangen tussen kamers. Naast dit praktische voordeel is een taatsdeur ook een stijlvolle toevoeging voor uw woning. Taatsdeuren worden vaak geassocieerd met luxe en stijl.

Mijn woning is voorzien van vloerverwarming. Kan ik nu nog kiezen voor een taatsdeur?

Een taatsdeur wordt gemonteerd met behulp van twee scharnieren die in de vloer en het plafond bevestigd worden. In de meeste gevallen is er mogelijkheid om nadat de vloerverwarming geplaatst is nog een taatsdeur toe te passen. Dit is natuurlijk afhankelijk van uw situatie, dus raden wij aan om contact op te nemen met één van onze deurspecialisten. Zij kunnen u hierover deskundig adviseren. 

Zijn taatsdeuren tochtwerend?

Taatsdeuren zijn over het algemeen minder tochtwerend dan binnendeuren die in een kozijn zijn toegepast. Dit komt doordat er aan de boven-, onder- en zijkanten een open sleuf is, vanwege de draaicirkel van 180 graden die de deur nodig heeft om te kunnen draaien. 

Hebben jullie taatsdeuren in de showroom staan?

Ja, wij hebben taatsdeuren in onze showroom in Barneveld. De deuren zijn te bekijken in verschillende stijlen, kleuren en met diverse glassoorten. Er zijn 3 verschillende materiaaltype taatsdeuren; staal, hout en aluminum. Alle materiaaltype zijn te bekijken in de grootste showroom van Nederland. 

Kunnen jullie de deuren ook inmeten en monteren?

Ja, deze service bieden wij. We kunnen het proces van de aankoop van uw nieuwe deuren van A tot Z verzorgen. Het inmeten doen wij met behulp van digitale inmeetapparatuur. Deze methode is erg nauwkeurig, waardoor bij de montage de deuren een optimale pasvorm hebben.

Topnieuws in je mailbox

Ontvang de beste aanbiedingen en persoonlijk advies Schrijf u in voor de Top Deuren nieuwsbrief.